Als ik perfect ben, dan …

Heb jij weleens gedacht: als ik perfect ben, als ik ‘bulletproof’ ben met niks om me voor te schamen, dan ga ik ervoor? Dan ga ik doen wat ik nu niet durf uit angst om te falen? En is het al eens gebeurd dat je die perfecte staat van zijn had bereikt? Mij ook nooit. En ik denk dat het ook nooit zal gebeuren.

Als ik perfect ben, dan...

We willen niet falen en kwetsbaar zijn

We willen graag perfect zijn omdat we niet willen falen. We willen ons niet schamen en vertellen liefst een succesverhaal. Want als je niet perfect bent en geen succesverhaal hebt ben je kwetsbaar. 

Juist kwetsbaarheid maakt ons krachtig

Brene Brown vertelt in een inspirerende en humoristische TEDTalk waarom we onze kwetsbaarheid en onze imperfectie mogen omarmen. Een van de redenen is dat succesverhalen helemaal niet over succes gaan. Ze draaien om het omgaan met tegenslag. Juist de kwetsbaarheid die daarin schuil gaat, maakt ons krachtig en inspirerend. Ik hoop dat onderstaand filmpje je inspireert om het beeld van de perfecte jij los te laten en je kwetsbaarheid te accepteren. Zodat je de dingen kunt gaan doen die je gelukkig maken. ​​

Verder lezen? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Liefs,
Jojanneke

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.