Fijnere relaties en meer liefde in je leven

​Verlang je naar liefde in je leven? Zie je iedereen om je heen settelen en vraag je je af waarom het bij jou niet lukt? Of heb je een relatie maar ervaar je deze niet als liefdevol? Misschien vraag je je zelfs af of er iets mis met je is en of je iets verkeerd doet. Als je met deze vragen rondloopt heb ik dit blog voor jou geschreven. Spoiler alert: dit blog geeft geen tips die je regelrecht naar een liefdevolle relatie leiden. Helaas – of misschien wel gelukkig – werkt de liefde niet zo simpel. Want liefde vinden gaat over zoveel meer dan alleen maar het vinden van een leuke man of vrouw. Het gaat vooral over jou en wat in jou leeft; gedachten, gevoelens, ervaringen en overtuigingen. Want wat in jou leeft en wat je dus uitstraalt heeft een verband met de mensen die wel of niet je aantrekt. Het goede nieuws is dus dat je zelf voor een positieve wending kunt zorgen!

Fijnere relaties en meer liefde in je leven

Krijgen waar je onbewust om vraagt

​Zo heb ik lang geleden een relatie gehad die niet fijn was. Ik voelde me niet gewaardeerd en niet geliefd. Juist de dingen waar ik zo naar snakte! Ik ging erg mijn best doen liefde te verdienen door continu te anticiperen op zijn gemoedstoestand en me te gedragen zoals ik dacht dat hij dat wilde. Het werkte voor geen meter. Ik voelde me van mezelf verwijderd en verdrietig en ik dacht dat ik niet in staat was iemand van me te ‘laten’ houden. Waarom kreeg ik niet waar ik naar verlangde? Het had veel te maken met mijn gebrek aan zelfvertrouwen in die tijd. Als ik mezelf niet lief kon hebben, hoe kon een ander dat dan wel doen? Eigenlijk kreeg ik precies waar ik om vroeg, want onbewust straalde ik uit dat ik geen liefde waard was.

Een andere beleving en waardering

​Gelukkig heb ik sindsdien stappen gezet richting zelfvertrouwen en liefde voor mezelf. Het meer en meer voelen dat ik goed genoeg was bracht veel fijnere ontmoetingen op mijn pad. Niet alleen in de liefde trouwens, ook in vriendschappen. Een andere beleving en waardering van mijzelf maakte dat ik iets anders uitstraalde naar de wereld. Mijn boodschap was niet meer dat ik geen liefde verdiende, maar dat ik een waardevol persoon was. Iemand om te respecteren en van te houden.

Welke ontwikkeling mag je nog maken?

Zoals de niet-liefdevolle relatie mij uitnodigde om van mezelf te leren houden kan er bij jou ook van alles leven waardoor het niet loopt zoals je wenst. Misschien vind je (onbewust) dat je eerst aan je uiterlijk en/of innerlijk moet werken voordat je een leuk, waardevol persoon bent. Wellicht heb je van huis uit overtuigingen meegekregen die in de weg zitten, bij wijze van spreken dat mensen toch altijd vreemd gaan. Of misschien is er een vervelende ervaring die nog niet verwerkt is. Wat je aantrekt zegt iets over jou en de ontwikkeling die je nog mag maken. Dus als je je afvraagt waarom je pech hebt in de liefde, vraag je dan eens af wat er in jou in de weg zit om dat geluk te bereiken. Welke overtuigingen mogen overboord, welke pijn mag verzachten, wat heeft je zelfbeeld nodig? Je hebt zelf de sleutel in handen. Kom je er in je eentje niet uit? Hulp vragen is ook verantwoordelijkheid nemen. Je bent van harte welkom voor coaching in mijn praktijk zodat we samen kunnen kijken wat er blokkeert en welke ontwikkeling daarbij past.

Ik wens je een boel liefde toe!

Verder lezen? Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Liefs,
Jojanneke

Facebooktwitterpinterestlinkedin

3 thoughts on “Fijnere relaties en meer liefde in je leven

  1. STEFANIE SCHIPPER says:

    Ik heb steeds pech in de liefde.Nu zit ik op een app en misschien ligt het ook aan de app zelf.Ik ben nu wel op zoek naar een nieuwe liefde.Maar ik vraag me af welke manieren er zijn.Internetdating is niet echt iets voor mij.Heeft iemand tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.