Ik volgde mijn hart en vond vrijheid en de liefde van mijn leven

“Hoe gaat het met je?”, vroeg ik Simone, een coachee die ik alweer een tijd geleden heb begeleid. Op het moment dat we het traject afrondden begon zij daadkrachtig en met hart en ziel aan een nieuw avontuur en ik was benieuwd wat dit gebracht had. Haar reactie vond ik zo inspirerend dat ik Simone vroeg of ze voor dit blog wilde vertellen wat het luisteren naar haar hart gebracht had. Je leest hier Simone ‘s inspirerende verhaal over loslaten, in het diepe springen, liefde en geluk. Enjoy!

Ik volgde mijn hart en vond vrijheid en de liefde van mijn leven

Groundhog Day

​“Nog maar een jaar geleden zag mijn leven er heel anders uit dan nu en voelde ik me ook heel anders. Ik had mijn eigen, goed lopende tandartspraktijk. Jarenlang was ik een bevlogen en gepassioneerd tandarts geweest. Ik heb alles gegeven maar toen dat meer energie kostte dan ik er voor terugkreeg ging het mis. Uiteindelijk werd het ‘lopende band werk’. Al langere tijd had ik de wens om als tandarts in Australië te gaan werken en ik was al vier jaar bezig om mijn kwalificaties daar erkend te krijgen. In dit proces ben ik gekomen tot de laatste stap, het praktijkexamen. Voor dit examen was ik al drie keer naar Australië gevlogen maar helaas lieten ze me iedere keer zonder onderbouwing zakken. Ik had me voorgenomen om het nog één te proberen. Ondertussen werd me steeds meer duidelijk dat ik verandering wilde, of Australië nou door zou gaan of niet. Mijn leven was gaan voelen als een variant op de film ‘Groundhog Day’. Alles lag vast en ik miste aan alle kanten uitdaging, wat me steeds meer benauwde.”

Mijn geluk hangt niet af van mijn werk

“In een coachsessie kwam ik tot een inzicht dat een nieuwe opening bood. Ik besefte me dat ik me had vastgepind op het werken als tandarts in Australië, terwijl ik nu inzag dat ik mijn tandartsboor met liefde aan de wilgen zou hangen. Want ik voelde dat ik in Australië geluk en liefde kon vinden en dat mijn geluk niet afhing van het werken als tandarts. Na dit inzicht ging het heel snel. Ik nam het besluit mijn praktijk te verkopen en alleen al dit besluit gaf zoveel ruimte dat ik me direct beter voelde. Raar hoe zoiets werkt, want in mijn weekschema was niks veranderd. Maar in mijn hoofd des te meer en ik leefde helemaal op. Ik voelde me heel vrij.”

De liefde van mijn leven

​“Ik ging opnieuw naar Australië, voor mijn laatste examenpoging. Dit keer met het idee dat niet alles afhing van de uitkomst. Ik had een sabbatical van 3 maanden gekoppeld aan de reis en ik zou daarna wel weer zien wat er zou gebeuren. Heel spannend. Het examen ging geweldig maar ook deze keer werd ik afgewezen. Dit was zeker een teleurstelling, maar tegelijkertijd was ik er ook klaar mee. Ik had alles gegeven en ik wist dat mijn prestaties op het examen bovengemiddeld goed waren en dat het daar niet aan lag. Enerzijds is dat frustrerend maar het lukt me prima om het los te laten. Sommige dromen lukken niet, of niet op de manier zoals je hebt gehoopt. Er gaat een deur dicht maar ook wel weer een open. Na het examen ben ik gaan reizen en ben ik de liefde van mijn leven tegen het lijf gelopen. We hebben zoveel mogelijk tijd samen doorgebracht en hij heeft me in Nieuw Zeeland ten huwelijk gevraagd. Wat een geweldige wending! Samen hebben we de droom een farmstay te starten; een combinatie van een boerderij en een Bed & Breakfast zeg maar. Ik kijk er naar uit om meer buiten te kunnen zijn en op een ontspannen manier met dieren, natuur en mensen bezig te zijn.”

Niet meer leven zoals iedereen verwacht

​”Op dit moment ben ik in Nederland om al het benodigde papierwerk te regelen om de emigratie eindelijk echt te realiseren.  Het niet angstvallig plannen van mijn leven op een manier zoals iedereen van me verwacht bevalt me heel goed. Ik ben er niet minder aardig om maar leef wel mijn leven zoals ik dat wil. En ja, dan zijn er mensen teleurgesteld, want ‘je was altijd zo …’ Vul maar in. Ik leef echter voor mezelf.  Het volgen van je hart is belangrijk. Als je dat niet doet krijg je er uiteindelijk last van, ik in ieder geval wel. Maar switchen is eng. Je weet wat je hebt en niet wat je krijgt. Maar als wat je hebt niet meer is wat je wilt dan is het sprong in het diepe misschien wel het beste optie. Wat heb je te verliezen? Ik kan altijd terug naar tandarts zijn als het moet. Ik kan echter ook andere kwaliteiten gaan benutten. Er is nog zoveel meer dat ik kan en leuk vind.”

Luister naar je hart

​“Mijn advies aan iedereen is dan ook: luister naar je hart. Schrijf op wat je hart je vertelt. Er komen zeker momenten dat je enorm twijfelt of wat je doet wel goed is. Mensen zullen proberen je aan het twijfelen te brengen. Bovenal omdat jouw keuze voor hen confronterend is. Het maakt dat ze zelf ook gaan twijfelen aan hun levensgeluk. En dan is het makkelijker jou terug te krijgen in het gareel dan dat ze met zichzelf aan de bak moeten. Hoe enthousiast je ook bent, wees voorzichtig met te impulsieve beslissingen. Denk goed na en verbrand geen schepen voordat je weet waar je aan wal wilt. Verwijt de mensen om je heen niet dat ze je niet begrijpen. Dit is jouw leven en jouw keuze. Geniet vooral ook van het proces waar je doorheen gaat. Het is tenslotte jouw leven!”

Verder lezen? Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Liefs,
Jojanneke

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “Ik volgde mijn hart en vond vrijheid en de liefde van mijn leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.