In de media

Live Magazine Residentie Orkest – interview over schaduwkanten en verlangen naar licht

Naar aanleiding van mijn blogartikel ‘De oorspronkelijke, inspirerende betekenis van kerst: ontspan en vier het licht‘, vroeg het Residentie Orkest of ik wilde meewerken aan een artikel voor hun Live Magazine. In het artikel ‘Verlangen naar het licht‘ geef ik mijn kijk op zowel de lichte als de donkere kanten van het bestaan.

Happinez – interview over mijn burn-out

In Happinez nummer 6 van 2018 vertel ik over mijn burn-out. Ik deel mijn ervaring, geleerde lessen en de ontdekking van mijn innerlijke kracht. Ik heb meegewerkt aan de reportage omdat ik belangrijk vind dat het onderwerp burn-out openlijk besproken wordt en omdat ik graag bijdraag aan het doorbreken van taboes en het wegnemen van vooroordelen. Ook vond ik het tijd voor een positief geluid: een burn-out kan namelijk uiteindelijk positief uitpakken. Je leest het interview in deze PDF. Het interview heeft ook in de internationale Happinez gestaan.

RTL Nieuws – artikel over de vakantiedip

Naar aanleiding van mijn blogartikel ‘Zo overleef je die vervelende after-vakantiedip‘ interviewde RTL Nieuws mij over de vakantiedip. Wat is het, wat kan je doen om de dip te voorkomen en/of te verminderen? In het artikel ‘Skip die vakantiedip‘ deel ik weetjes, inzichten en tips.

RTL Nieuws – artikel over werkloosheid

RTL Nieuws vroeg me naar aanleiding van mijn blogartikel ‘Omgaan met werkloosheid‘ mee te werken aan een interview over werkloosheid. De invalshoek: hoe ga je ermee om als je partner werkloos is? Ik geef 10 tips in het artikel ‘Het zit op de bank en het scrolt‘.

Tijdschrift voor Coaching – casus over grenzen bewaken

Naar aanleiding van de artikelen ‘Wat maakt dat je aan jezelf voorbij gaat en uitgeput raakt‘ en ‘Hoe bewaak je je grenzen en voorkom je uitputting‘ heeft Tijdschrift voor Coaching mij gevraagd te reageren op een casus. In deze casus is een docente zoekende hoe ze haar energie en grenzen kan bewaken. Je leest haar verhaal en mijn reactie in deze PDF.

AD Haagse Courant – Coaching aan zee

AD Haagse Courant interviewde mij over het initiatief Coaching aan zee (red: dit initiatief is inmiddels tot een einde gekomen). Je leest mijn verhaal in het artikel ‘Luisterend oor bieden op het Zuiderstrand’.  Het is goed om bij het lezen in het achterhoofd te houden dat de nuance van mijn antwoorden wat verloren is gegaan.

Blogartikelen voor andere websites

Hieronder vind je een overzicht van blogartikelen die ik schreef voor andere websites:

Nieuwetijdskind Magazine
House of Awareness