Je belangrijkste goede voornemen is lief zijn voor jezelf

​Een nieuw jaar met nieuwe ronden en nieuwe kansen staat voor de deur. Hoe kijk jij aan tegen de schone lei die voor je ligt? Vol voornemens hoe je het dit keer anders en beter gaat doen? Eerder schreef ik een blog over hoe je goede voornemens dit keer wel werken in plaats van falen. Dit blog gaat over wat je belangrijkste voornemen zou moeten zijn voor het nieuwe jaar, namelijk: lief zijn voor jezelf.

Je belangrijkste goede voornemen is lief zijn voor jezelf

Lief zijn voor jezelf

Waarom is lief zijn voor jezelf zo’n belangrijk voornemen? Omdat we er over het algemeen zo slecht in zijn. We zijn steengoed in het onszelf afkraken, bekritiseren en kleineren. Een schouderklopje, een positieve boodschap voor jezelf en een liefkozing zijn vaak de dingen die uitblijven. Een gezonde dosis zelfreflectie is zeker gezond en goed, maar niemand wordt een beter of gelukkiger mens door zich (zelf)liefde te ontzeggen.

Ervaren van meer liefde begint bij jezelf

Het is tijd om daar verandering in te brengen. Want het ervaren van meer geluk en liefde in je leven begint bij jezelf. De mate waarin je in staat bent liefde aan anderen te geven staat in verbinding met de liefde die je voor jezelf kunt voelen. En de mate waarin anderen zich uitgenodigd voelen jou lief te hebben en te waarderen staat in verbinding met het voorbeeld dat je zelf geeft. Laat je aan anderen zien dat je het waard bent?

Positief egoïsme

Is dat niet egoïstisch, lief zijn voor jezelf en jezelf belangrijk vinden? Soms wordt het met een knipoog ‘positief egoïsme’ genoemd. Maar weet je wat het is: lief zijn en liefhebben komt recht uit je hart. Egoïsme is afgeleid van ego en je ego zit in je hoofd. Het is ons hoofd dat maakt dat we soms dingen doen die niet heel liefdevol zijn. Je hart kent geen egoïsme, alleen liefde.

Dus volg je hart, heb jezelf lief en maak er een prachtig jaar van. Ik wens je een heel gelukkig en liefdevol nieuwjaar!

Verder lezen? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Liefs,
Jojanneke

Facebooktwitterpinterestlinkedin

2 thoughts on “Je belangrijkste goede voornemen is lief zijn voor jezelf

  1. Diana says:

    Hoi Jojanneke , Ik kom je een heel mooi, liefdevol en succesvol 2016 toe wensen. Dat alle dromen maar uit mogen komen. Mooi om te elzen hoe deze site tot stand is gekomen bij Over Jojanneke. Wij hebben ons hart gevolgd in de liefde en blijven dit doen. Nu naar wat we ECHT willen op het gebied van werk, passie en droom. Groetjes Diana

  2. Jojanneke says:

    Hoi Diana, dank je wel voor je fijne bericht! Ook jou wens ik een 2016 waarin het volgen van je hart je veel moois brengt en dromen en passies mogen bloeien. Groetjes Jojanneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.