Op tijd je accu opladen

De accu van mijn telefoon is steeds sneller leeg. Daarom ben ik er alert op dat ik met een maximaal opgeladen telefoon de deur uit ga, met de oplader in mijn tas. Als ik ergens ben waar ik de kans heb even op te laden grijp ik die. Want een lege telefoon: dat wil ik niet.

Op tijd je accu opladen

Alert zijn op je eigen accu

In Happinez magazine nummer 5 van dit jaar staat een artikel over energie en opladen. Het opladen van een telefoon wordt vergeleken met het opladen van onszelf wat maakte dat ik mezelf de vraag stelde: in hoeverre ben ik alert op mijn eigen accu? Tot welk accu-percentage vind ik het acceptabel om door te gaan? Vind ik het oké om net zoals mijn telefoon tegenwoordig ineens leeg te zijn en uit te gaan? 

Net zo goed voor je accu zorgen als voor je telefoon

Hoe zit dat bij jou? Heb je een superaccu die eindeloos door kan gaan of ben je genoodzaakt regelmatig bij te tanken? Tot welk punt voel je je prima en wanneer bereik je een benedengrens waarop je direct een stopcontact nodig hebt? Hoe merk je dat je die grens bereikt? Wat kan je doen om net zo goed voor je interne accu te zorgen als voor de accu van je telefoon?

Verder lezen? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Liefs,
Jojanneke

Facebooktwitterpinterestlinkedin

0 thoughts on “Op tijd je accu opladen

 1. albert wegman says:

  Beste Jojanneke,
  Dat zijn me nogal wat vragen die je voor in je blog stelt. En wat een leuke vergelijking. Ik heb alleen geen accu. Wat nu te doen?

 2. koedam says:

  Dag Albert, zou het niet makkelijk zijn een echte accu te hebben? Gelukkig kunnen we ons energiek of uitgeput voelen (of iets daartussenin) en vertelt dat genoeg. Wat we nodig hebben om op te laden verschilt per persoon en misschien zelfs per moment.

 3. Ad Arma says:

  Nieuwe telefoon nemen is stap 1.
  Accu’s slijten.. voor mensen gaat dat niet op… Of toch wel ?
  Vernieuwen in bredere zin is vaak zeer re-vitaliserend.. 🙂
  Alle goeds, Ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.