Superfood voor je ziel

De laatste tijd gaan veel mensen steeds bewuster om met voeding. “Niet vullen maar voeden” is daarbij vaak de gedachte. Energetisch gezien voeden we onszelf echter niet alleen met voeding. We nemen dagelijks van alles tot ons: van de omgeving waarin we ons omgeven, het nieuws dat we tot ons nemen tot de contacten die we door de dag heen hebben. Daar zullen dingen bij zitten die je voeden in je gevoel van vitaliteit en plezier in het leven en dingen die daar juist een aanslag op doen. Zoals je kunt kiezen voor junkfood, superfood of iets daartussenin op je bord, kan je ook kiezen om jezelf energetisch te voeden of uit te putten.

Superfood voor je ziel

Energetische junk- en superfood

Wat zijn energetisch gezien junk- of superfood? Dat verschilt per persoon. Het gaat erom te voelen wat er met jou gebeurt. Hoe voel je je nadat je contact hebt gehad met iemand? Als je naar bepaalde films of series hebt gekeken of muziek hebt geluisterd? Wat doet een bepaalde omgeving of situatie met je? Voel je je geïrriteerd, waardeloos, ontevreden? Of voel je je geïnspireerd, vredig, energiek? De hele dag door zijn er zintuiglijke prikkels die als voedend of uitputtend kunnen voelen. En de hele dag door hebben we keuzes.

Kiezen voor gezonde brandstof

Niet alles is te vermijden. Het is goed om dat te accepteren en je niet te verliezen in het gevoel van ergernis. Focus je op de dingen die je wel kunt veranderen. Kies ervoor jezelf meer te voeden met die dingen, situaties en mensen die jou van gezonde brandstof voorzien en probeer te vermijden waar je eigenlijk maar weinig aan hebt. Stel je eigen supermenu samen en zorg goed voor jezelf.

Verder lezen? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Liefs,
Jojanneke

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.